Nouă expoziție fotografică a Principesei Sofia

21 iun. 2022

Aseară, la Palatul Elisabeta a avut loc vernisajul expoziției de fotografie a Alteței Sale Regale Principesa Sofia. Expoziția personală are ca temă „Primăvara în Maramureș” și cuprinde peisaje, portrete, așezări rurale alcătuind trăsături mai puțin cunoscute ale tradiției, armoniei și naturii Maramureșului. Expoziția face parte dintr-un proiect mai amplu, întins pe mai mulți ani, de a face mai bine cunoscute în țară și în Uniunea Europeană comunitățile României.

La vernisaj au luat parte personalități ale societății civile, oameni de artă, admiratori ai artei fotografice și jurnaliști.

Expoziția „Primăvara în Maramureș” poate fi admirată la Palatul Elisabeta pe toată perioada verii.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creații care atestă talentul și măiestria sa.

Sofia a României. Fotografie

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale