Expoziția Regală “Palatul Elisabeta”

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale și funcționează în lunile iunie-octombrie ale fiecărui an. În acea perioadă, palatul poate fi vizitat în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalele orare 10-13 și 14-17. Biletele de intrare pentru copii, elevi, studenți și pensionari sunt 20 lei de persoană. Biletele pentru adulți sunt 40 de lei de persoană. Vă invităm să urmăriți site-ul Casa Majestății Sale pentru detalii, deoarece pot interveni modificări de orar de la o lună la alta.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

În fine, vizitatorii sunt invitați să intre în Magazinul cu suveniruri, aflat la intrarea în palat, sub arcada principală.

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.