Casa Regală la 150 de ani

150 de ani de la fondarea Casei Regale și a Statului român modern

În anul 2016 s-au împlinit 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România, de la întemeierea Dinastiei Regale și de la promulgarea Constituției din 1866.

Sărbătoarea a adus omagiu întregii națiuni, pentru drumul parcurs în cei mai dificili, dar și cei mai binecuvântați ani din întreaga noastră istorie. Niciodată nu au fost mai multe jertfe omenești și suferință, dar niciodată nu a existat mai mult progres și mai multă dezvoltare, mai multă democrație și mai multă libertate. În toți cei 150 de ani, Coroana a fost, de aproape sau de departe, un far, un simbol, o pavăză, o sursă de inspirație și de mândrie.

Regele Mihai și-a dorit ca această sărbătoare, importantă în istoria țării noastre, să găsească împreună Coroana, instituțiile Statului și pe toți românii.

Casa Majestății Sale a început organizarea evenimentelor jubiliare începând cu 1 decembrie 2015. Sărbătoririle s-au încheiat la 31 decembrie 2016. Acestea au cuprins o mare parte a societății românești și au atins multe comunități locale din România și din Republica Moldova.