Ziua Crucii Roșii Române, 2024

05 iul. 2024

Anul acesta sărbătorim împlinirea a 148 de ani de la fondarea Crucii Roșii Române, în timpul Principelui Carol I și al Principesei Elisabeta, în ziua de 4 iulie 1876. 2024 este al doilea an în care Ziua Crucii Roșii Române este sărbătorită sub Înalt Patronaj Regal, după anul 1947.

În prezența președintelui Crucii Roșii Române, doamna Camelia Șucu, a directorului general Adrian Halpert, a membrilor Comitetului de Direcție, a liderilor filialelor locale și a numeroși voluntari, Majestatea Sa (sub al cărei Înalt Patronaj se află organizația) a găzduit marți, 4 iulie, în grădina Palatului Elisabeta, a 148-a Zi a Crucii Roșii Române. Au fost prezenţi ASR Principele Radu si ASR Principesa Sofia. La sărbătoare au luat parte Decanul Corpului Diplomatic, Nunțiul Apostolic, alături de numeroși ambasadori străini acreditați în România, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai unor organizații internaționale, susținători și prieteni ai Crucii Roșii, precum și personalități din societatea civilă și mass-media.

Majestatea Sa a urat bun-venit participanților, iar președintele organizației, doamna Camelia Șucu, şi directorul general au susţinut alocuţiuni.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1,996 subfiliale și 1,307 comisii, precum și aproape 7,000 de voluntari.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale