Vizitele externe ale anului 1997

15 dec. 1997

Vizită în Marea Britanie, martie 1997

Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, însoțiți de ASR Principesa Margareta și de dl Radu Duda, au efectuat o vizită oficială în Marea Britanie, pentru a susține integrarea României în NATO. Vizita a avut loc în zilele de 22-27 martie 1997.

În ziua de 23 martie, Majestățile Lor și Altețele Lor au fost primite la Palatul Buckingham de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, care a oferit un prânz Familiei Regale a României.
În ziua de 24 martie, MMLL și AALL s-au întâlnit cu ASR Principele de Wales la St James’s Palace.
În ziua de 25 martie, a avut loc o recepție la ambasada României, în onoarea Regelui Mihai I, în prezența ASR Ducele de Kent.
În ziua de 26 martie, Royal United Services Institute a oferit un prânz în onoarea Regelui Mihai. Tot la RUSI, Regele Mihai a ținut un discurs, în prezența ASR Ducele de Kent și a membrilor Familiei Regale a României.
În ziua de 26 martie, Regele Mihai a dat un interviu pentru Radio BBC.

Vizită în Regatul Belgiei, martie-aprilie

În zilele de 28 martie – 1 aprilie și 17-19 aprilie 1997, dl Radu Duda a susținut o serie de spectacole la Teatrul Poem.

Vizită în Regatul Norvegiei 21 – 23 aprilie

Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, însoțiți de ASR Principesa Margareta și de dl Radu Duda, au efectuat o vizită oficială în Regatul Norvegiei, pentru a susține integrarea României în NATO. Familia Regală a fost invitată la Castelul Skaugum de către Majestățile Lor Regele Harald al VI-lea și Regina Sonja.

În seara de 21 aprilie, a avut loc o cină oferită de Regele Harald VI și de Regina Sonja la Castelul Skaugum de lângă Oslo.
În ziua de 22 aprilie, Regele Mihai a susținut un discurs la Institutul Nobel.
În aceeași zi a avut loc o recepție în onoarea Regelui Mihai I la Ambasada României la Oslo.
În seara zilei de 22 aprilie, Regele Mihai și Regina Ana, alături de ASR Principesa Margareta și de dl Radu Duda, au participat la un dineu oferit de Guvernul Norvegiei.
În ziua de 23 aprilie, Familia Regală a vizitat Primăria Oslo, unde a fost primită de primar.
În aceeași zi, Regele Mihai s-a întâlnit cu președintele Parlamentului Norvegiei.
Înainte de plecarea din 23 aprilie, Familia Regală a luat prânzul cu Regele Harald al VI-lea și cu Regina Sonja la Castelul Skaugum.

Vizită în Statele Unite ale Americii, 5 – 18 mai
New York, Baltimore, Washington D.C. și Chicago

12 mai La New York, ASR Principesa Margareta și dl Radu Duda au fost invitați de către Victorian Society Tea Forbes pentru o acțiune caritabilă în favoarea Fundației Principesa Margareta a României.
15 mai Cuplul princiar a fost invitat la un dineu la ambasada României din Washington D.C.
17 mai ASR Principesa Margareta a prezidat un enveniment caritabil la New Jersey, organizat de Robert Dragotta în favoarea Fundației Principesa Margareta a României.

Vizită în Belgia, 25-31 mai

Dl Radu Duda a susținut o serie de reprezentații cu piesa “Inventatorul iubirii”, după un text de Gherasim Luca, la Teatrul Poem. La prima reprezentație a fost prezentă Majestatea Sa Regina Paola a belgienilor.

Vizită în Franța, 1 – 9 iunie

Dl Radu Duda a susținut o serie de reprezentații cu piesa “Inventatorul iubirii”, după un text de Gherasim Luca, la Teatrul Moliere din Paris.

Vizită în Suedia, 5-14 iulie

ASR Principesa Margareta și dl Radu Duda au efectuat o vizită privată în Suedia. Cu această ocazie s-au întâlnit cu Majestățile Lor Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei. La vizită a fost invitată Majestatea Sa Împărăteasa Farah Pahlavi.

Vizită în Belgia și Franța, 24-28 iulie
Paris, Bruxelles și Castelul Corroy

În ziua de 25 iulie, ASR Principesa Margareta și dl Radu Duda au luat parte la Paris, la sărbătorirea Nunții de Argint a ASR Principesa Chantal a Franței și a Baronului Francois-Xavier de Sambucy de Sorgue.
În ziua de 26 iulie, dl Radu Duda a susținut un spectacol cu piesa “Raport pentru o Academie” de Franz Kafka la Castelul Corroy, în beneficiul Fundației Principesa Margareta a României.
În ziua de 28 iulie, la Paris, cuplul princiar a luat parte la un dineu în beneficiul Fundației Principesa Margareta a României, la care au luat parte Majestatea Sa Împărăteasa Farah Pahlavi și dl Frederic Mitterand.

Vizită în Belgia și Franța, 5-11 septembrie

La Paris, cuplul princiar a participat la aniversarea domnului Frederic Mitterrand cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani.
Dl Radu Duda a susținut la Bruxelles, la Teatrul Poem, un șir de reprezentații teatrale.

21 septembrie 1997 aniversarea primului an de căsătorie la Aubonne, La Croix de Luisant, MMLL invitate la masă

Vizită în Franța, 23 septembrie – 2 octombrie

Dl Radu Duda a susținut o serie de patru reprezentații la Teatrul Național din Limoges.

Vizită în Regatul Spaniei, 2 – 4 octombrie

La Barcelona, Regele Mihai și Regina Ana, alături de Principesa Margareta și dl Radu Duda, au luat parte la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria ASR Infanta Cristina cu dl Inaki Urdangarin.

Vizită în Statele Unite ale Americii, 6-24 octombrie 1997
New York și Washington D.C.

ASR Principesa Margareta și dl Radu Duda au participat la o serie de evenimente publice, atât la New York, cât și în capitală, la Washington D.C., pentru a susține proiectele Fundației Principesa Margareta a României.
Cuplul princiar s-a întâlnit cu ambasadoarea Kennedy-Smith.
La Century Theater din New York (off-Broadway), dl Radu Duda și dna Carmen Tănase au susținut două reprezentații cu piesa “Change of Cage”, după un text de Franz Kafka.

Vizită în Franța, 27 octombrie – 3 noiembrie

ASR Principesa Margareta a oferit un interviu postului de radio France Inter.
Cuplul princiar s-a întâlnit cu violonistul Yehudi Menuhin (patron al Fundației Principesa Margareta a României).
În seara de 30 octombrie, ASR Principesa Margareta și dl Radu Duda au participat la Theatre de Champs Elysees la un concert caritabil în beneficiul Fundației Principesa Margareta a României, în care Yehudi Menuhin a dirijat Orchestra Națională a Franței. După concert, o recepție caritabilă a avut loc la Restaurantul Le Doyen.
În ziua de 2 noiembrie, Principesa Margareta și Frederic Mitterrand au participat la un interviu la Radio Europe 1

Vizită în Marea Britanic, Nunta de Aur a suveranilor, 19 – 26 noiembrie

Pe durata festivităților oficiale, Regele Mihai și Regina Ana au fost invitați să locuiască la Palatul Buckingham, iar Principesa Margareta și dl Radu Duda au fost invitați să locuiască pe Iahtul Britannia.
19 noiembrie În prezența Familiei Regale Britanice, Familia Regală Română a participat la un spectacol la Royal Festival Hall.
19 noiembrie Familia Regală a luat parte la un dineu oferit de Regina Elisabeta a II-a și de Ducele de Edinburg Familiilor Regale străine prezente la jubileu.
20 noiembrie Familia Regală a luat parte la un prânz, la Royal Naval College.
20 noiembrie Familia Regală a luat parte la un dineu, la Ascot.
20 noiembrie Familia Regală a luat parte la un bal la Castelul Windsor, la care au fost prezente Familiile Regale ale lumii, alături de Regina Elisabeta a II-a, Ducele de Edinburg și Regina-Mamă a Marii Britanii.
21 noiembrie Familia Regală română a luat parte la un Brunch la Castelul Windsor.
21 noiembrie Regele Mihai și Regina Ana, alături de Principesa Margareta și de dl Radu Duda au luat parte la o recepție oferită de Ambasada României la Londra.
25 noiembrie Principesa Margareta și dl Radu Duda au vizitat Universitatea Cambridge.

Vizită la Luxemburg și în Belgia, 27 noiembrie – 14 decembrie

Dl Radu Duda a susținut în Marele Ducat de Luxemburg o reprezentație cu piesa “Inventatorul iubirii” de Gherasim Luca, în orașul Dudelange.
La Bruxelles, în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie Bruxelles, dl Radu Duda a susținut o serie de reprezentații cu piesa “Salomeea” de Oscar Wilde, la Teatrul Poem.