Vizită regală la Oradea, 12 august 2022

13 aug. 2022

Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte vineri, 12 august 2022, la deschiderea oficială a Olimpiadei Porumbeilor Voiajori, organizată de Uniunea Națională a Columbofililor – Columba, căreia i-a acordat Înaltul Patronaj în anul 2015, în semn de recunoaștere a unei organizații și îndeletniciri care reprezintă un model pentru societatea românească. Uniunea a fost înființată în anul 1937, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea.

A 37-a ediție a Olimpiadei Porumbeilor Voiajori se desfășoară în România. Treizeci de țări ale lumii au trimis reprezentanți la Oradea, în cel mai mare eveniment anual al lumii columbofile.

Printre țările participante alături de țara-gazdă se numără Olanda, Pakistan, Thailanda, Germania, Belgia, Franța, Polonia, Ucraina, Slovacia, Croația, Italia, Cehia, Bosnia Herțegovina, Ungaria, Albania, Serbia, Malta și Republica San Marino.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului României, alături de autoritățile locale.

Principele Radu a continuat vizita în municipiul Oradea la Consiliul Județean Bihor, unde s-a întâlnit cu dl Ilie Bolojan, președintele CJ.

În continuarea vizitei, Preasfinția Sa Episcopul Virgil al Bisericii Greco-Catolice a primit pe Alteța Sa Regală la Seminarul Teologic Greco-Catolic, în prezența primarului municipiului Oradea, dl Florin Birta, și a prefectului Județului Bihor, dl Dumitru Țiplea.

În încheierea vizitei, Principele Radu a vizitat Catedrala Episcopală Română a Oradei, unde a fost întâmpinat de Preasfinția Sa Episcopul Sofronie și de un sobor de preoți, reprezentând eparhia și catedrala.

La deschiderea Olimpiadei Porumbeilor Voiajori

La Consiliul Județean Bihor

La Seminarul Teologic Greco-Catolic

La Catedrala Episcopală Ortodoxă Română