Vizită regală la Jandarmeria Română

27 mart. 2023

În ziua de 27 martie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au vizitat Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, unde au fost întâmpinați de către inspectorul general, generalul de brigadă Alin Mastan. HISTOIRES ROYALES

După intonarea Imnului Național și a Imnului Regal, Custodele Coroanei a trecut în revistă garda de onoare și i-a salutat pe militari. Ulterior, Majestatea Sa și Principele Radu au adresat un cuvânt de bun găsit reprezentanților Detașamentului de Cavalerie al Jandarmeriei Române. AGERPRES

În Sala mare a unității militare, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit cu ofițerii și subofițerii jandarmi, prezenți alături de conducerea Inspectoratului General. Ulterior vizionării filmului de prezentare a Jandarmeriei Române, Majestatea Sa Margareta s-a adresat celor prezenți și a semnat în Cartea de Onoare. De asemenea, Custodele Coroanei a premiat pe unul dintre cei mai merituoși subofițeri ai Detașamentului de Cavalerie, plutonierul Adrian Gândilă.

Vizita a continuat cu momentul plantării unui arbore, în semn de susținere pentru campania „173 de stejari pentru România”, o inițiativă ecologică, lansată cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, celebrată pe data de 3 aprilie, care are rolul de a atrage atenția asupra importanței pădurilor pentru mediul înconjurător.

După vizitarea bisericii cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, protectorii spirituali ai Jandarmeriei Române, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au luat prânzul la popotă împreună cu militarii prezenți.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale