Vizită regală la Cluj-Napoca, 11 octombrie 2022

12 oct. 2022

În seara de marți, 11 octombrie 2022, la Cluj-Napoca a avut loc Gala de deschidere a celui de-al 14-lea forum mondial al organizației The Duke of Edinburgh’s International Award. Organizatoarea forumului este filiala din țara noastră a marii organizații, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei. La eveniment au luat parte Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu.

La gală au participat Alteța Sa Regală Principele Edward al Marii Britanii, Conte de Wessex și de Forfar, președinte al Comitetului Internațional DofE Award, alături de personalități britanice din conducerea organizației. A fost prezent, de asemenea, Alteța Sa Regală Principele Guillaume de Luxemburg.

Majestatea Sa s-a adresat participanților reprezentând 34 de țări din întreaga lume, în deschiderea galei.

În cursul serii, Principele Edward, președintele Comitetului Director al organizației The Duke of Edinburgh’s International Award, a făcut o amplă prezentare a organizației, a valorilor și principiilor ei, precum și o trecere în revistă a extraordinarei contribuții a fondatorului organizației, Ducele de Edinburg, la educația tinerei generații de pe întreg mapamondul.

Au luat cuvântul, de asemenea, dl John May OBE, secretarul general al organizației, precum și Lordul Paul Boateng, membru al Comitetului Director.