Vizită regală la Chișinău, octombrie 2013

11 oct. 2013

In perioada 7-10 octombrie 2013, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei au efectuat o vizita in Republica Moldova.

 

Principesa Mostenitoare s-a aflat pentru prima oara in Republica Moldova.

 

Luni, 7 octombrie

Altetele Lor Regale au participat la un Dineu oferit de Primarul Municipiului Chisinau, dl. Dorin Chirtoaca.

 

Marti, 8 octombrie

Altetele Lor Regale au participat la Reuniunea solemna a Academiei de Stiinte a Moldovei organizata in onoarea vizitei Altetelor Lor. In cadrul ceremoniei Principesa Mostenitoare a primit Medalia Dimitrie Cantemir, Principele Radu a rostit o alocutiune.

 

In aceeasi zi,  Altetele Lor Regale au participat la o ceremonie de depunere de flori la statuia lui Stefan cel Mare, s-au intalnit cu Prim-ministrul  Republicii Moldova, dl. Iurie Leanca, au participat la Ceremonia de conferire Majestatii Sale Regele Mihai I a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii Agrare de Stat.  Alteta Sa Regala Principele Radu a vizitat manastirea Curchi.

 

Tot atunci, Principesa Mostenitoare si Principele Radu au participat in orasul Balti, la deschiderea Zilelor Regiunii de Nord a Republicii Moldova si au vizitat Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Balti.

 

Miercuri,9 octombrie

Alteta Sa Regala Principele Radu a intalnit pe Monseniorul Anton Cosa, Episcopul Romano Catolic de Chisinau. Altetele Lor Regale au vizitat Universitatea de Stat din Chisinau.

 

In aceeasi zi, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au fost primite de Presedintele Republicii Moldova, Excelenta Sa dl. Nicolae Timofti, Principesa Mostenitoare a vizitat Misiunea Sociale Diaconia si Unitatea de Transplant din cadrul Spitalului Clinic  Republican.

 

Alteta Sa Regala Principele Radu a vizitat Liceul Ion Luca Caragiale din Orhei, Liceului Ion Creanga din Soroca si localitatea Regina Maria unde s-a intalnit cu locuitorii satului.

 

Seara, Altetele Lor Regale au participat la un dineul oferit de vicepresedintii Parlamentului Republicii Moldova, dl. Oleg Bodrug, dl. Adrian Candu si dna. Liliana Palihovici.

 

Joi, 10 octombrie

Altetele Lor Regale au intalnit pe IPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei, au vizitat Liceul ,,Regele Mihai” din Cimiseni si au intalnit pe IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.

 

In aceeasi zi, Principesa Mostenitoare a avut intrevedere cu reprezentanti ai ONG-urilor din Republica Moldova si Alteta Sa Regala Principele Radu s-a intalnit cu membrii Uniunii Scriitorilor din Moldova si s-au lansat  volume ale Familiei Regale a Romaniei.

 

{gallery(283)}