Vizită regală în Luxemburg, mai 2024 (II)

22 mai 2024

Miercuri, 22 mai, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Universitatea Luxemburg. La vizită a luat parte ambasadorul României la Luxemburg. Oaspeții regali au fost întâmpinați de profesorul Marie-Hélène Jobin, vice-rectorul universității, și de doamna Daniela Di Santo, directorul Fondului Belval. HISTOIRES ROYALES

Miercuri, 22 mai, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Universitatea Luxemburg. La vizită a luat parte ambasadorul României la Luxemburg. Oaspeții regali au fost întâmpinați de profesorul Marie-Hélène Jobin, vice-rectorul universității, și de doamna Daniela Di Santo, directorul Fondului Belval. AGERPRES

Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat Luxembourg Learning Centre, apoi biblioteca universitară și, în final, Maison du Savoir. La departamentul din urmă, oaspeții regali s-au întâlnit cu profesori și studenți ai universității, cu care au purtat un dialog pe tema contribuției României la Uniunea Europeană și NATO și la sprijinirea Republicii Moldova pe drumul european.

Tot miercuri, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat școala Notre Dame Sainte-Sophie din Luxemburg. Școala are o tradiție pedagogică și educativă de aproape patru secole. Oaspeții regali au fost întâmpinați în Capela Școlii de către dna. Nicola Heckner, directorul general, și de profesoara Ioana de Cidrac. În Capelă, Majestatea Sa și Principele Radu au asistat la un recital de poezie și muzică susținut de elevii români ai școlii, apoi au stat de vorbă cu părinții copiilor și cu o parte dintre profesori. Școala are elevi din 50 de țări ale lumii și acoperă învățământul primar, gimnazial și liceal.

În a doua parte a vizitei la Notre Dame Sainte-Sophie, oaspeții regali au vizitat laboratoare, săli de studiu și săli de sport ale școlii. La plecare, Majestatea Sa și Principele Radu și-au luat rămas bun de la zecile de elevi de școală primară, aflați în curtea școlii pentru a spune la revedere musafirilor din România.

La Universitatea Luxemburg

La Școala Notre-Dame Sainte Sophie