Vizită regală în Iordania, mai 2023

03 iun. 2023

1 iunie 2023, Amman

La invitația Majestăților Lor Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania Al Abdullah, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au început marți, 30 mai 2023, o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru a lua parte la sărbătorirea căsătoriei Alteței Sale Regale Principele Moștenitor Al Hussein Bin Abdullah II cu domnișoara Rajwa Khalid Alseif. ROYAL CENTRAL

Este a șaptea vizită externă a Familiei Regale a României din anul 2023, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile Regelui Constatin al II-lea (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie), după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie), vizita Principelui Radu în Germania (aprilie), vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Londra (mai) și vizita Custodelui Coroanei la München (mai).

Este, de asemenea, a zecea vizită a Familiei Regale a României în Iordania.

Marți, 30 mai, seara, la Aeroportul Internațional Regina Alia, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați de Excelența Sa domnul George Maior, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Amman, și de reprezentanți ai Curții Regale Hașemite.

Miercuri, 31 mai 2023, Majestatea Sa și Principele Radu au fost oaspeții Alteței Sale Regale Principesa Muna Al Hussein, mama suveranului hașemit, la reședința sa din Amman.

În cursul dimineții de joi, 1 iunie 2023, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au vizitat Locul Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos, la Betania, dincolo de Iordan. Familia Regală română a mai vizitat Locul Botezului în martie 2004 și în aprilie 2010. Pe parcursul vizitei, oaspeții regali români au fost însoțiți de directorul administrației sitului și de doamna Șefana Rotaru, ministru plenipotențiar al Ambasadei României la Amman.

Joi seara, la Palatul Al Husseiniya, Custodele Coroanei și Principele Consort au luat parte la dineul oferit de Regele Abdullah al II-lea și de Regina Rania cu ocazia nunții Principelui Moștenitor Hussein și a Principesei Rajwa Al Hussein. Au luat parte suverani și moștenitori ai Familiilor Regale din Belgia, Danemarca, Olanda, Spania, Japonia, Brunei, Suedia, Regatul Unit, Iran, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Qatar, Brunei, Grecia, Luxemburg, Malayezia, Liechtenstein, Bhutan, Bahrain, Bulgaria și Oman. A fost prezentă prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, precum și președintele Republicii Irak.

Vineri, 2 iunie, în cursul dimineții, Majestatea Sa și Principele Radu au fost oaspeții Altețelor Lor Regale Principele El Hassan și Principesa Sarvath la reședința lor din Amman, iar seara au luat parte, alături de Familii Regale din Olanda, Malayezia, Bahrain, Bulgaria, Spania, Iran, Grecia, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Qatar și Belgia, la dineul oferit de Majestățile Lor Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania, la reședința regală din Amman, în onoarea tinerilor căsătoriți, Principele Moștenitor Al Hussein și Principesa Rajwa Al Hussein.

Sosirea la Aeroportul Internațional Regina Alia, Amman

La Locul Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos

Palatul Al Husseiniya, Amman

Amman, 2 iunie 2023