Vizită regală în Finlanda, iunie 2024 (III)

20 iun. 2024

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul Kalervo Kummola. Oaspeții regali au purtat apoi un dialog cu gazdele în Salonul de Onoare. La vizită a luat parte Excelența Sa doamna ambasador Maria Ligor. AGERPRES

În continuare, în prezența membrilor Consiliului Local, a avut loc un dejun oficial oferit de primar, în Sala Mare a primăriei. Pe parcursul dejunului au făcut scurte prezentări președintele Universității din Tampere, domnul Keijo Hämäläinen, și CEO Business Tampere, domnul Harri Airaksinen. În încheiere, a luat cuvântul Majestatea Sa. HISTOIRES ROYALES

În cursul după-amiezii, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Universitatea din Tampere. Vicepreședintele universității, profesorul Jarmo Takala, a întâmpinat oaspeții regali. Au făcut prezentări profesorul Mircea Guină, de la Facultatea de Inginerie și Știintele Naturii, și profesorul Rinna Kullaa, de la Facultatea de Științe Sociale, Catedra de Istorie Globală. Au fost prezenți profesori ai universității. Majestatea Sa și Alteța Sau Regală au purtat apoi un dialog cu profesorii prezenți.

În încheierea zilei de miercuri, oaspeții regali au vizitat Muzeul Milavida din Tampere, unde s-au întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești. Au participat doamna Anna Lyyra-Seppänen, directoarea muzeului și doamna Mari Lind’s, curator-șef. Oaspeții au fost invitați să vizioneze expoziția „Masterpieces of Fashion”, iar apoi au ascultat o succintă prezentare a istoriei muzeului și a familiei Nottbecks, fondatorii companiei Finlayson.

În salonul principal al muzeului, a avut loc întâlnirea cu membri ai Asociației România-Finlanda și ai Asociației de Prietenie Finlanda-România-Moldova din Tampere, alături de reprezentanți ai societății civile din municipiul Tampere. Dialogul a fost deschis de ambasadorul României, care a invitat apoi pe Majestatea Sa să se adreseze celor prezenți. A rostit un cuvânt de răspuns doamna Adriana Vasilache, vicepreședinta Asociației România-Finlanda.

La Primăria municipiului Tampere

La Universitatea din Tampere

La Muzeul Milavida, întâlnirea cu comunitatea românească