Vizită regală în comunitățile dunărene. Teleorman

27 iun. 2023

În ziua de 26 iunie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei a vizitat județul Teleorman. Majestatea Sa a fost însoțită de Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Vizita face parte dintr-un proiect dedicat comunităților dunărene. De-a lungul anilor 2023 și 2024, Majestatea Sa va vizita județele de la Dunăre și va încuraja educația în rândul tinerilor, minoritățile etnice, folclorul și tradițiile populare, patrimoniul construit și protejarea mediului înconjurător. HISTOIRES ROYALES

La sediul Crucii Roșii Teleorman, Majestatea Sa și ASR Principesa Sofia au fost întâmpinate de voluntarii din județ. S-a discutat despre proiectele locale și județene și despre impactul social pe care Crucea Roșie l-a avut în zonă. AGERPRES

La Primăria Alexandria, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală au fost întâmpinate de reprezentanții Consiliului Județean, Primăriei și Prefecturii. Au luat parte localnici, reprezentând minoritatea rromă, voluntari ai Crucii Roșii Române, antreprenori locali, elevi și profesori. Au fost prezenți Iuliana Rada, directorul de programe al Fundației Regale Margareta a României, și Sorin Marinescu, coordonator de programe. Majestatea Sa a purtat discuții despre proiectele aflate în desfășurare în județul Teleorman, precum și despre activitatea economică din Teleorman.

În cea de-a doua parte a zilei, Custodele Coroanei și Principesa Sofia au vizitat Piața Alexandria, unul dintre proiectele de modernizare în desfășurare din județ. Familia Regală a fost întâmpinată de agricultori locali și a făcut turul pieței, prima din țară care a implementat un sistem de scanare a produselor prin cod QR pentru informații legate de proveniență.

În continuare, Custodele Coroanei și Principesa Sofia au vizitat sediul fabricii de lactate Cremola. Turul a inclus facilitățile de prelucrare a laptelui și preparării produselor lactate și a înghețatei. Au avut loc discuții despre industria locală și piețele de desfacere pentru produse alimentare artizanale.

De asemenea, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au făcut o vizită la Școala „Turnu” din municipiul Turnu Măgurele, care găzduiește aletriere organizate prin programele Fundației Margareta a României. Majestatea Sa a luat parte la demonstrații de cusut, pictură, muzică și dans popular, desfășurate în cadrul proiectelor Tinere Talente și Generații. Familia Regală a discutat cu elevii prezenți despre educație, dar și despre participarea activă la manifestările culturale și artistice din județ.

La Crucea Roșie Alexandria

La Primăria municipiului Alexandria

La Piața Alexandria

La Fabrica de produse lactate Cremola

La Școala din Turnu Măgurele

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale