Vizită regală în comunitățile dunărene. Călărași

28 iun. 2023

În zilele de 27 și 28 iunie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei a vizitat județul Călărași. Majestatea Sa a fost însoțită de Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Vizita face parte dintr-un proiect dedicat comunităților dunărene. De-a lungul anilor 2023 și 2024, Majestatea Sa va vizita județele de la Dunăre și va încuraja educația în rândul tinerilor, minoritățile etnice, folclorul și tradițiile populare, patrimoniul construit și protejarea mediului înconjurător. HISTOIRES ROYALES

În după-amiaza zilei de 27 iunie, Majestatea Sa și ASR Principesa Sofia au vizitat Școala Gimnazială „Carol I”. Familia Regală a fost întâmpinată de elevi cu un moment artistic de folclor și o prezentare a istoriei instituției. Au avut loc discuții despre proiectele educaționale desfășurate în cadrul școlii, despre dezvoltarea educației pe plan regional, dar și despre proiecte de modernizare a instituțiilor de învățământ din județ. Au fost prezenți Primarul, voluntari ai Crucii Roșii Călărași, Iuliana Rada, directorul de programe al Fundației Regale Margareta a României, și Sorin Marinescu, coordonator de programe. Școala Gimnazială „Carol I” este prima instituție de învățământ secundar din județul Călărași și a găzuit trei vizite regale până astăzi, prima dintre acestea fiind cea a Regelui Carol I în anul 1890.

În continuare, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat Clubul Pescarilor Dunăreni. Clubul patronează pescuitul sportiv și comercial din județ și se ocupă de dezvolatarea și îngrijirea activităților pisciole regionale. Au fost prezenți Primarul și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași. Au fost prezentate proiecte de modernizare și protejare a zonelor cu potențial piscicol din Călărași. Meșteșugarii și comercianții locali au vorbit despre conservarea tradițiilor și integrarea meșteșugurilor tradiționale.

Vizita în municipiul Călărași continuă. Vom reveni cu detalii.

Școala Gimnazială Carol I

La Clubul Pescarilor Dunăreni

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale