Vizita la Paris si Bruxelles, iulie 2005

07 iul. 2005

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, Palatul Elisabeta

Vizita Principesei Margareta si a Principelui Radu la Paris si Bruxelles, 2-6 iulie 2005

Aseara, la Paris, AS Principele Radu a sustinut la Institutul Francez de Relatii Internationale conferinta Libertate, democratie si aport individual in secolul al XXI-lea. Conferinta a fost introdusa de Thierry de Montbrial, membru al Academiei Franceze. La conferinta a luat parte ASR Principesa Margareta.

Pe parcursul vizitei la Bruxelles si la Paris (2-6 iulie), Principele Radu a vizitat Academia Regala Militara din Bruxelles si s-a intalnit cu generalul-maior aviator Michel Singele, comandantul academiei. Cu ocazia vizitei, Principele Radu a avut o intalnire cu generalul de brigada Jean Coullomme-Labarthe, comandantul Scolii Militare Superioare de la Saint-Cyr, Franta, aflat in vizita oficiala in Belgia.

Principele Radu a vizitat, la Bruxelles, sediul reprezentantului militar si al delegatiei permanente al Romaniei la NATO. Cu aceasta ocazie, Principele s-a intalnit cu generalul-locotenent Cornel Paraniac, reprezentantul militar al Romaniei la NATO si UE, cu ES d-l ambasador Bogdan Mazuru, reprezentantul permanent al Romaniei la NATO, precum si cu alte personalitati reprezentand Romania la NATO.

Principesa Margareta si Principele Radu s-au intalnit cu o serie de personalitati europene, in vederea sustinerii candidaturii Romaniei la Uniunea Europeana si au participat, la invitatia Asociatiei Regale Ommegang din Belgia, la Bruxelles, la Gala Ommegang, eveniment cultural-istoric anual ce are loc in piata mare a orasului Bruxelles, Grand-Place, reprezentand o reconstituire a vizitei imparatului Carol Quintul in Bruxelles, acum cinci sute de ani.

Marti dimineata, Principele Radu s-a intalnit cu d-l Pierre Defraigne, directorului institutului Eur-IFRI din Bruxelles si cu dr Jonathan Eyal, director de studii la Royal United Services Institute din Londra, aflat in vizita in Belgia.