Vizita Majestății Sale la Galați, 10-11 mai 2022

13 mai 2022

În după-amiaza Zilei de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, împreună cu ASR Principesa Sofia, au fost oaspeții Primăriei Municipiului Galați. Primarul municipiului, dl Ionuț Pucheanu, a prezentat Familiei Regale expoziția de portrete regale vernisată cu ocazia Zilei Independenței României.

În seara de 10 Mai, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oferit un dineu în onoarea Majestății Sale, la care au luat parte autorități locale și reprezentanți ai Universității Dunării de Jos, ai filialei gălățene a Crucii Roșii și ai Companiei Liberty. Înainte de dineu, a fost rostită o rugăciune de pomenire a Reginei Maria a României și a Regelui Mihai I.

În dimineața de 11 mai, Majestatea Sa, Principele Radu și Principesa Sofia au avut o întâlnire cu voluntarii și angajații filialei gălățene a Crucii Roșii Române. Acolo, Majestatea Sa a avut un dialog cu gazdele, cu colaboratori veniți din Republica Moldova și cu copii refugiați din Ucraina, alături de însoțitorii lor. Crucea Roșie de la Galați și de la Brăila, alături de autoritățile locale și de universitate, desfășoară un amplu program de ajutorare a persoanelor care se refugiază în România în urma conflictului armat devastator care continuă pe teritoriul Ucrainei.

Majestatea Sa s-a reîntors, după șase ani, la Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon din Galați. Începând din anul 2016, Fundația Regală Margareta a României sprijină programele destinate copiilor centrului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Majestatea Sa a vizitat Compania Liberty din Galați. Alături de primarul municipiului și de reprezentanți ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Sofia au vizitat întreprinderea, care este actualmente cel mai mare producător de oțel din țară.