Vizita la Paris si Dijon, octombrie 2002

05 oct. 2002

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta, 5 octombrie 2002

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, s-a intalnit la Paris, la sediul Ambasadei Romaniei, cu un grup de investitori si oameni de afaceri din domeniul industriei de medicamente, reprezentand: uzina „Antibiotice Iasi”, grupul de intrprinderi „ACIC” Canada, „Saint Gobain” Franta, „Tocelo” Olanda, „Sanavita” India si „Romferchim” Romania. S-au discutat proiecte de investitii si comert, ca si posibilitatea realizarii unui forum economic si stiintific de specialitate la Iasi, care sa atraga prezenta tuturor tarilor din regiune.

Joi 3 octombrie la ora 20, Reprezentantul Special al Guvernului a tinut conferinta „Eugen Ionescu, un roman la Paris”, la centrul „Espace Salvator Dali” din Montmartre.

In prezenta unui numeros public, Principele Radu a facut o ampla pledoarie despre rolul jucat de Romania in mersul Europei in secolul care s-a incheiat.

In seara de 4 octombrie, televiziunea MATCH TV a prezentat un talk-show de 52 de minute, avand ca invitati pe ASR Principesa Margareta si pe AS Principele Radu, realizator: Frédéric Mitterrand.

Reprezentantul Special s-a intalnit vineri 4 octombrie, la Dijon, cu conducerea uzinei URGO, renumiti producatori de medicamente si pansamente din Franta, care au deja legaturi comerciale cu Romania. Principesa Margareta si Principele Radu au vizitat halele uzinei si s-au intretinut cu dl Daniel Juban, director general.  Fabrica, ce face parte din marele grup „Fournier”, a fost invitata de Reprezentantul Special sa largeasca sfera relatiilor economice cu Romania si sa extinda parteneriatul cu toata regiunea Est-europeana.

La ora 16, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu au fost oaspetii Consiliului General al Departamentului „Côte d’Or”. Profesorul Jacques Guérin si senatorul Henri Revol au prezentat oaspetilor Consiliul General si activitatea lui.

Seara a avut loc o receptie oferita de „Rotary Club” din Dijon. Cu acest prilej, Principesa Margareta a tinut o conferinta despre Romania, iar Reprezentantul Special a transmis participantilor invitatia de a veni si de a investi in economia romaneasca.

Urmatoarea etapa a vizitei Reprezentantului Special al guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila va fi capitala Marii Britanii.