Vizita la Oxford, septembrie 2010

10 sept. 2010

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei se afla intr-o vizita de 3 zile la Oxford, in Marea Britanie.

Principele Radu a fost invitat sa deschida, la Oxford, Conferinta Internationala „Umanism Intercultural”, organizata de Fundatia Berendel din Londra.

Alteta Sa Regala a vorbit in deschiderea conferintei, despre Principele Dimitrie Cantemir si despre leadership-ul inspirat. Cu aceasta ocazie, Fundatia Berendel a acordat primul Premiu Cantemir lui Stefan Lemny.

Conferinta „Intercultural Humanism – Challenges, Experiences, Visions, Strategies” este gazduita de legendarul Christ Church College si va fi impartita in sapte sesiuni, in care vor fi abordate teme precum inteligenta globala, umanismul transcultural, umanismul european de la Est la Vest, umanismul si tehnologia, educatia orientata spre valori, umanismul indian si umanismul chinez.

Conferinta va reuni personalitati de prestigiu din lume. Romanii Virgil Nemoianu, Gheorghe Stefan, Marius Turda, Mihai Spariosu si Sorin Antohi sunt si ei invitati sa conferentieze.

Intalnirea de la Oxford este evenimentul public inaugural al Fundatiei Berendel si el doreste sa propuna, sa exploreze si sa sustina principii si practici ale umanismului intercultural. Fundatia va prezenta, cu acest prilej, agenda ei pe termen scurt si mediu.

{gallery(75)}