Vizita la Londra, octombrie 2002

11 oct. 2002

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta, 11 octombrie 2002

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, Radu Principe de Hohenzollern-Veringen, s-a aflat, in aceasta saptamana la Londra, intr-o vizita de lucru.

In zilele de 7,10 si 11 octombrie, Reprezentantul Special s-a intalnit cu reprezentanti ai vietii economice si financiare londoneze, cu care a discutat despre potentialul creativ din tara noastra. AS Principele Radu a invitat pe interlocutori sa vina si sa investeasca in Romania.

Miercuri 9 octombrie, Reprezentantul Special al Guvernului a vizitat University College of London, si s-a intalnit cu profesorul George Kolankiewicz, director al School of Slavonic and Eastern European Studies. Au luat parte profesori ai facultatii de limbi est-europene, specialisti in limba si literatura romana si membri ai ambasadei Romaniei. S-au discutat aspecte legate de prezenta in viata culturala britanica a culturii romanesti, despre invatamantul universitar si eforturile scolii de a aprofunda cercetarea lingvistica si istorica romaneasca, despre proiecte romano-britanice, despre publicarea de carti in ambele tari. S-a vizitat biblioteca universitatii si departamentul de carti romanesti.

Joi 10 octombrie, AS Principele Radu s-a intalnit cu domnul Alan Curry, director pentru Europa al British Council. Discutia s-a axat pe principalele teme de lucru ale British Council, despre anul 2004, an in care se va organiza un numar de proiecte culturale la Bucuresti si Londra. AS Principele a subliniat importanta formarii unei noi generatii de traducatori, pentru a avea o mai buna prezenta a literaturii romane in editurile britanice, si a sugerat intensificarea schimbului cultural, ca si sprijinul cu material stiintific pentru universitatile si facultatile cu profil diplomatic, de stiinte politice si administratie.

Astazi, vineri 11 octombrie, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu participa la un pranz organizat in onoarea lor de Camera de Comert Romano-Britanica, la invitatia Lordului Lamont, presedintele Camerei.  Vor fi prezenti dl Ralph Land, vicepresedintele Camerei, dl Paul Beza, presedinte executiv si doamna Anne Marie Martin, director executiv.

Sambata 12 octombrie, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu vor participa la un dineu de gala in beneficiul Trustului Principesa Margareta a Romaniei de la Londra.  Fondurile for fi destinate ajutorarii copiilor din Romania.  Dineul va avea loc la Le Gavroche si va fi prezentat si organizat de Albert Roux, patron al fundatiei ASR Principesa Margareta. Vor fi prezenti peste o suta de invitati din cercurile londoneze de afaceri, financiare si diplomatice.