Vizita la Geneva, octombrie 2002

15 oct. 2002

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta, 15 octombrie 2002

Luni 14 octombrie Reprezentantul Special a fost primit la Palatul Consiliului de Stat din Geneva de catre dl Robert Cramer, Consilier de Stat si viitor Presedinte al Consiliului de Stat (2003). Primirea a avut loc la Salon Jaune, Hotel de Ville.  Au mai luat parte domnul Jean-Luc Chopard, Seful Protocolului de Stat, ES doamna Ambasador Anda Filip.  A fost evocata buna traditie a relatiilor româno-elvetiene si au fost abordate chestiuni legate de dezvoltarea durabila, mediul înconjurator, integrarea Romaniei în NATO si UE.

Reprezentantul Special s-a întâlnit pe parcursul zilelor de 14 si 15 octombrie cu personalitati din conducerea Maxim Business Club, Beaumont Finance, Credit Suisse si a bancii Degroof. S-au discutat un numar de oportunitati pe care Romania ar trebui sa le identifice pe calea redresarii economice, cu ajutorul unor Camere de Comert nationale din Occident, cu ajutorul Uniunii Europene, dar mai ales cu ajutorul unor asociatii care au ca scop finantari pentru dezvoltarea economica a tarilor in tranzitie.

ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu s-au întalnit cu studentii romani la Geneva si cu functionarii internationali care lucreaza in sistemul ONU, in cadrul unei receptii la Misiunea Permanenta a Romaniei la Geneva.  S-a discutat procesul de desavarsire a educatiei tinerilor exceptionali ai Romaniei si necesitatea ca tara sa primeasca aportul lor de creativitate, in urma perfectionarii lor stiintifice si universitare.

Marti 15 octombrie, Reprezentantul Special a vizitat Institutul de Inalte Studii Internationale din Geneva.  AS Principele Radu s-a intâlnit cu profesorii scolii, cu cei 20 de diplomati-studenti ai acestui an, a tinut o conferinta pe tema contributiei Romaniei in Europa secolului trecut, a purtat un dialog cu studentii si a participat la deschiderea anului universitar.

In dupa-amiaza aceleasi zile, Reprezentantul Special a participat la ceremonia remiterii Ordinului Steaua Romaniei Eminentei Sale Marelui Rabin Dr. Alexandre Safran, in prezenta ambasadorilor Romaniei la Berna si pe langa UN, Excelentele Lor Dl Ion Maxim si Dna Anda Filip.