Vizita in Olanda, noiembrie 2002

20 nov. 2002

16-19 noiembrie 2002

Duminica, 17 noiembrie 2002 Altetele Lor Regale au participat la Otmarsum, Galeriile Twaalf la vernisajul expozitiei de sticla Ioan Nemtoi.

La vernisajul expozitiei au participat Ambasadorul Romaniei la Haga, Domnul Iulian Buga, si Primarul orasului Ootmarsum. Intalnirea a fost deschisa de un discurs al Altetei Sale, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, care a subliniat rolul esential al culturii in a aduce oamenii impreuna. Galeriile Twaalf au gazduit alaturi de expozitia de sticla Adam si Eva si o expozitie de pictura intitulata Fete si flori a doamnei Thérèse Steinmetz.

Luni, 18 noiembrie 2002 la Sediul Camerei de Comert din Rotterdam a avut loc intalnire cu conducerea Camerei de Comert si cu reprezentanti ai portului Rotterdam.

Au participat din partea Ambasadei Romaniei domnul Ambasador Iulian Buga si Doamna Olguta Marian si din partea olandeza domnul L.F. Lavooij, presedinte al Camerei de Comert Rotterdam, domnul Willem Jan van Vollenhoven, Consul Onorific al Romaniei si Domnul Jacob van der Vis, Consilier in cadrul Camerei de Comert Rotterdam.

Au fost puse in discutie cooperarea Rotterdam – Constanta si un scurt istoric al acestei relatii, dezvoltarea unui e-portal pentru a opera in retea, mult mai usor intre cele doua puncte ale continentului, dezvoltarea transportului pe apele intracontinentale, posibilitatea de atragere de investitii ale partii olandeze in sudul Moldovei – Porturile Galati si Braila – dar si in zone fara iesire la mare.

In aceeasi zi Altetele Lor Regale au participat la intalnire cu presedintele companiei UNILEVER N.V., domnul A. Burgmans

La aceasta intalnire au participat din partea Ambasadei Romaniei Domnul Ambasador Iulian Buga, iar din partea olandeza Domnul A. Burgmans, presedintele companiei Unilever, Domnul A.R. van Heemstra, membru al comitetului de conducere si director de personal, Domnul C.S.M. Kann, vice-presedinte relatii publice, Domnul C.W. van der Waaij, director national Unilever Olanda si Domnul J.A. de Koning, consilier economic.

Temele de dialog au fost:
– Extinderea investitiilor Unilever in Romania (in mod special in agricultura);
– Extinderea  cooperararii economice intre Romania si Olanda in conditiile invitarii Romaniei pentru a adera la NATO ;
– Rolul European Round Table in procesul de decizie economica si politica la nivel european (A. Burgmans este membru ERT.).

Altetele Lor Regale au participat la Amsterdam la dineul de binefacere organizat de Princess Margarita of Romania Trust in the UK.

La dineu au fost prezenti 140 de oameni de afaceri, bancheri si finantisti din Amsterdam, Rotterdam, Haga si Einhoven. Seara a fost dedicata Romaniei, subiectele abordate extinzandu-se pe o plaja deosebit de larga – investitii, comert, coopeare culturala si universitara, elemente de politica europeana.