Vizita in India a Principelui Radu, 2003

23 nov. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila Palatul Elisabeta

Vizita in India a AS Principelui Radu, 17-22 noiembrie 2003

Vizita Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen in India s-a concentrat in trei orase: New Delhi – capitala tarii, Mumbai – centrul economic cel mai important si Jaipur – oras cu semnificatie istorica.
/
/
Pe linie parlamentara si guvernamentala, Reprezentantul Special s-a intalnit, la New Dehli, cu presedintele Parlamentului Indian, Excelenta Sa dl Manohar Joshi, cu prim-ministrul statului Dehli, Excelenta Sa doamna Sheila Dikshit si cu Ministrul de Stat in Ministerul Afacerilor Externe, dl Digvijay Singh.
/
/
La Mumbay, Principele Radu a fost primit de Guvernatorul statului Maharashtra, Excelenta Sa dl Mohammed Fazal.
/
/
La Jaipur, orasul-capitala al statului Rajasthan, Reprezentantul Special a fost primit de Maharajah, Alteta Sa Sawai Bhawani Singh si de dl R. K. Nair, Chief Secretary al guvernului local.
/
/
Doua importante institututii de invatamant superior din New Dehli, Universitatea Jawaharlal Nehru si Colegiul National de Aparare, au gazduit conferinte ale Altetei Sale Principelui Radu, avand drept titlu: Romania in perspectiva europeana si transatlantica.
/
/
Cea mai mare universitate indiana, University of Mumbay, 375.000 de studenti si 378 de colegii afiliate, a fost vizitata de Reprezentantul Special.
/
/
Componenta economica a vizitei a fost predominanta, Alteta Sa avand intalniri la Camera de Comert a Indiei, la Compania Tata International, 250.000 de angajati, la Alfa Group International, cu reprezentanti a doua cluburi ale oamenilor de afaceri din Mumbay, precum si cu alti intreprinzatori particulari, interesati sa inveasteasca in Romania.
/
/
In discutiile purtate cu oamenii politici si cu oamenii de afaceri a fost mentionata perspectiva dezvoltarii turismului intre cele doua tari.
/
/
Guvernatorul statului Maharashtra a formulat invitatia ca Reprezentantul Special sa viziteze India anul viitor.
/
/

Principele Radu a dat un interviu cotidianului national Financial Express.