Vizită în India, 2004

22 oct. 2004

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, Palatul Elisabeta

Vizită în Statele Maharasthra, Goa, Delhi și Rajasthan

La invitatia guvernatorului statului Maharasthra, E.S. dl Mohammed Fazal, Principesa Moștenitoare Margareta si Principele Radu au vizitat statul Maharashtra si capitala lui, Mumbai. In cadrul vizitei, principele Radu s-a intalnit cu primarul orasului Mumbai (15 milioane de locuitori) si a avut o intalnire cu cateva zeci oameni de afaceri, la Indian Merchant’s Chamber. In cursul sederii la Mumbai, principele si principesa au avut o intalnire cu guvernatorul si au vizitat trei institutii de invatamant: o scoala privata, cu elevi de la gradinita pana la liceu, Jamnabai Narsee Axhool; apoi Women’s University, in apropiere de Mumbai, la Juhu. Universitatea, infiintata in 1916, a avut de la inceput scopul de a consolida pozitia femeii in societatea indiana. A treia institutie vizitata a fost liceul Shri Vile Parle Kelavani Mandal. In ultima zi a sederii, principele si principesa s-au intalnit cu o delegatie economica si au participat la o conferinta de presa. Seara a avut loc, la Raj Bhavan (palatul guvernatorului), un banchet in onoarea cuplului princiar roman, in prezenta unor personalitati politice, economice si ale societatii civile.
/
Principesa Moștenitoare Margareta si Principele Radu au vizitat statul Goa, situat pe coasta sud-vestica a Indiei. In prima zi a sederii la Goa, ei au avut intalnirea cu seful statului Goa, guvernatorul S.C. Jami, care i-a primit la Raj Bhavan. A doua zi, principele Radu a primit vizita ministrului Energiei, reprezentand guvernul din Goa. Reprezentantul Special al guvernului Romaniei a vizitat apoi un proiect de transport in comun, Sky Bus, coproductie a unui mare numar de companii indiene.
/
La New Delhi, in prezenta ambasadorului Romaniei in India, ES dl Vasile Sofineti, principesa Margareta si principele Radu s-au intalnit cu prim-ministrul statului Delhi, doamna Sheila Dikshit. Principele si principesa au fost, de asemenea, oaspetii ministrului de stat al Afacerilor Externe indiene, Rao Inderjit Singh. Principele Radu s-a intalnit cu ministrul de stat al turismului Indiei, cu oameni de afaceri, ziaristi, personalitati culturale si cu maharajahul de Kashmir.
/
Tot la New Delhi, principele Radu a tinut trei conferinte despre Romania: la United Services Institution, la Foreign Affairs Council si la Institute of Marketing and Management. Principele si principesa au fost oaspetii unei seri la care au luat parte 700 de elevi de la un liceu economic si au avut un fructuos dialog cu acestia. Principele Radu a fost invitat sa inmaneze trofeul Chivas Regal, la Campionatul national indian de polo.
/
La Jaipur, capitala statului Rajasthan, Principesa Moștenitoare Margareta si Principele Radu s-au intalnit cu prim-ministrul guvernului din Rajasthan, doamna Vasundhara Raje si cu maharajahul de Jaipur. In aceeasi zi, principele Radu a prezentat o prelegere la Conferinta India: Heritage and Tourism – Challenge 21. De asemenea, cuplul princiar roman a fost oaspetele unei seri culturale sud-africane, organizate la Jaipur.
/
/
/