Vizita la Londra, martie 2003

14 mart. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 14 martie 2003
Vizita AS Principele Radu la Londra, 11-14 martie 2003

Reprezentantul Special al Guvernului s-a intalnit la Camera Comunelor cu dl Andrew McKinlay si cu dl David Hamilton, membri ai Parlamentului si ai Comitetului pentru Politica Externa al Camerei Comunelor. Principele a discutat cu cei doi parlamentari britanici posibilitatea oraganizarii unor evenimente legate de integrarea europeana a Romaniei. Tot la Camera Comunelor, Principele Radu s-a intalnit cu dl John Cummings, membru al Parlamentului si al Asociatiei Nationale pentru Autoritatile Locale, cu care a luat in discutie posibilitatea unei colaborari in vederea asigurarii unor cursuri de specializare pentru reprezentantii administratiilor locale din Romania.

Principele Radu s-a intalnit la Camera Lorzilor cu sase din membrii Camerei superioare a Parlamentului britanic, cu care a avut un schimb de opinii in legatura cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si cu perspectivele economice ale tarii noastre.

Reprezentantul Special a tinut, la Universitatea din Londra, conferinta intitulata Geopolitica si diplomatie in spatiul central si sud-est European. La conferinta au luat parte studenti si profesori, membri ai comunitatii romanesti si personalitati ale vietii publice londoneze. Principele Radu a fost oaspetele profesorului George Kolankiewicz, directorul Scolii de Studii Slavone si Est-Europene.

Principele Radu s-a intalnit cu directorul prestigiosului institut de studii politice Chatam House si a fost oaspetele dlui David White, vicepresedintele executiv pentru Europa al Companiei Aerospatiale BAE Systems.