Principelui Radu în Republica Moldova, septembrie 2005

30 sept. 2005

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta


AS Principele Radu in Republica Moldova
Chisinau, Balti si Soroca

Buletin de presa –
30 septembrie 2005

AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, Reprezentantul Special al Guvernului a efectuat, in zilele de 26-29 septembrie 2005, o vizita in Republica Moldova.

La sediul Guvernului, Principele Radu a avut o intrevedere cu ES d-l Vasile Tarlev, prim-ministrul Republicii Moldova.
/
In cursul vizitei, AS Principele Radu s-a intalnit cu ministrul Apararii, d-l Valeriu Plesca si cu ministrul Economiei si Comertului, d-l Valeriu Lazar.
/
In continuare, Principele Radu a vizitat Brigada II de Infanterie Motorizata
/

De asemenea, Principele s-a intalnit, la Parlamentul Republicii Moldova, cu d-l Iurie Rosca, vicepresedintele Parlamentului.

La monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant din centrul municipiului, AS Principele Radu a depus o coroana de flori, intr-un ceremonie militara la care au asistat seful Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, generalul Ion Coropcean, adjunctul ministrului Afacerilor Externe, d-l Valeriu Ostalep, precum si ambasadorul Romaniei, ES d-l Filip Teodorescu.

/
/
Principele Radu a vizitat Primaria generala a municipiului Chisinau si s-a intalnit cu primarul general interimar Vasile Ursu, precum si cu reprezentanti ai Primariei si ai mass-media.
/

Alteta Sa a vizitat Casa Limbii Romane, unde s-a intalnit cu conducerea institutiei, cu inalte personalitati ale culturii si cu un mare numar de tineri. Principele a vizitat Mitropolia Basarabiei si s-a intalnit cu IPSS mitropolitul Petru.

Principele Radu a vizitat editura Cartier, unde a fost oaspetele intregului colectiv al editurii. La Fundatia Soros, Principele s-a intalnit cu reprezentanti ai fundatiei si ai Institutului de Politici Publice. Principele a mai vizitat Biblioteca Evreiasca din Chisinau si Academia de Muzica.

In orasul Balti, Principele s-a intalnit cu autoritatile locale, a vizitat universitatea Alecu Russo si liceul Mihai Eminescu si a tinut in fata studentilor conferinta intitulata Democratie, libertate, stabilitate. Un nou inceput. Tot la Balti, Principele a vizitat catedrala ortodoxa, inaugurata in anul 1935, in prezenta membrilor Familiei Regale. Principele Radu a luat masa de pranz in cantina studenteasca de la universitatea din oras.

In orasul Soroca, Principele s-a intalnit cu autoritatile raionale, a vizitat liceul Constantin Stere, unde s-a intalnit cu profesori, parinti si elevi si a vizitat cetatea medievala de la malul raului Nistru.

La Universitatea de Stat din Chisinau, Principele a tinut, in fata profesorilor si a studentilor de la Stiinte Politice conferinta Democratie, Libertate si Stabilitate. Un nou inceput. Principele a vizitat liceul Prometeu, unde s-a intalnit cu profesorii si a dialogat cu mare numar de elevi.

Principele a luat parte la o conferinta de presa ce a avut loc la Ambasada Romaniei, in prezenta reprezentantilor mass-media ai Republicii Moldova si ai Romaniei.