Vizita AS Principelui Radu in Irlanda (7-10 martie)

11 mart. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 11 martie 2003
Vizita in Irlanda a AS Radu, Principe de Hohenzollern – Veringen (7-10 martie 2003)

AS Principele Radu s-a intalnit la Dublin cu Dl Philip Furlong, secretarul general al Departamentului Artelor, Sportului si Turismului al Irlandei. In cadrul intalnirii au fost discutate teme legate de colaborarea culturala dintre cele doua tari, de modelul de dezvoltare economica al Irlandei si de turismul irlandez.

Reprezentantul Special a tinut, la sediul Ambasadei Romaniei la Dublin, o conferinta despre contributia romaneasca in Europa secolului al XX-lea. La conferinta au luat parte membri ai Corpului Diplomatic, personalitati publice si reprezentanti ai comunitatii romanesti din Irlanda.

ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu au fost invitati de onoare la gala Irish Fund of France, o organizatie care colecteaza fonduri pentru obiective umanitare in Irlanda, bazandu-se pe contributia comuntatilor irlandeze din intreaga lume. La gala au luat parte personalitati politice, membri ai Corpului Diplomatic, oameni de afaceri si jurnalisti, precum si laureatul Premiului Nobel pentru Literatura in 1995, poetul Seamus Heaney.

ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu a luat parte, in orasul Galway, la o receptie la care s-au intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor locale, cu oameni de afaceri si cu dl Sean O Neachtain, membru al Parlamentului European. Cu ocazia intalnirii, Reprezentantul Special a evidentiat importanta pe care Romania o acorda drumului catre integrarea europeana si a mentionat sprijinul pe care Romania spera sa-l aiba de la Irlanda in anul 2004, cand aceasta va detine presedintia Uniunii Europene.

In incheierea vizitei, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu au participat la un dineu oferit in onoarea lor de Excelenta Sa Doamna Carmen Liliana Burlacu, Ambasadorul Romaniei la Dublin.