Vizita la Ottawa, Canada, martie 2003

19 mart. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa19 Martie 2003
AS Principele Radu de Hohenzollern la Ottawa (16-18 Martie 2003)

Principele Radu a fost primit de catre presedintele Camerei Comunelor din Canada


La inceputul vizitei in capitala Canadei, Principele Radu s-a intalnit la Biserica Sf. Matei cu reprezentanti ai comunitatii romanesti si a asistat la slujba parintelui Avacuum Bucalae. Dupa slujba, Principele Radu si cei prezenti au participat la o cina oferita de parohia ortodoxa romana din Ottawa.

Reprezentantul Special s-a intalnit cu dl Claude Laverdure, consilier de politica externa al premierului federal canadian, precum si cu dl David Preston, director general pentru Europa Centrala, de Est si de Sud al Departamentului (Ministerului) Afacerilor Externe si Comertului International.

AS Principele Radu a vizitat sediul central al Corportatiei Comerciale Canadiene si a participat la un pranz oferit de directorul de marketing al institutiei, dl Tom DeWolf, si de dna Gabriela Gref-Innes, administrator de proiect in domeniul aerospatial si al apararii.

In continuare, Reprezentantul Special s-a intalnit cu dl Klaus Buttner, vicepresedinte pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu al EDC (Export Development Canada) si cu dl Lucien Bradet, director General al Directiei de Industrii si Servicii al Departamentului (Ministerului) de Industrie al Canadei.

Principele Radu a facut o vizita la Departamentul (Ministerul) Apararii Nationale si la CIDA (Agentia Canadiana de Dezvoltare Internationala).

Reprezentantul Special a tinut conferinta ”Romania in Europa secolului XX ” la Universitatea Carleston din Ottawa, in prezenta unui numeros auditoriu, format din reprezentanti ai corpului diplomatic, profesori si studenti, precum si din reprezentanti ai comunitatii romanesti din Ottawa.

In incheierea vizitei la Ottawa, AS Principele Radu a fost primit, la Palatul Parlamentului, de catre presedintele Camerei Comunelor din Canada, dl Peter Milliken.

Vizita Reprezentantului Special in Canada va continua in urmatoarele zile la Kingston si Montreal.