Veteranii din Teatrele de Operații

12 iul. 2021

Asociația Voluntarilor Invictus din România se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu. Fundația Invictus Games din Marea Britanie, inițiatoarea Jocurilor Invictus (Londra, 2015, Orlando 2016, Toronto 2017, Sydney 2018 și Haga 2020) se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Ducelui de Sussex.

Asociația are o gamă variată de activități, de la întâlniri ale veteranilor din teatrele de operații cu elevi de liceu, până la Duatlonul Regal care are loc anual la Curtea de Argeș sau Ștafeta Veteranilor, desfășurată în fiecare an în 1-25 octombrie, cu plecare de la București și încheiere la Carei.

La jocurile Invictus de la Toronto și Sydney, 15 militari români răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak au alcătuit echipa națională a României. Aceeași participare românească se va repeta și la Haga (capitala Olandei), în luna mai 2022.

Asociația Voluntarilor Invictus din țara noastră se bucură de sprijin din partea unui mare număr de personalități și organizații din România.

Militarii români, activi sau aflați în rezervă ori în retragere, răniți în teatrele de operații, care au servit cu patriotism, curaj și profesionalism în Afganistan și Irak, sunt susținuți în eforturile lor de Asociația Voluntarilor Invictus, care promovează exemplarul efort al militarilor de a se reintegra activ în viața românească și de a face înaltă performanță sportivă.

Ștafeta Veteranilor Palatul Elisabeta, octombrie 2020

Duatlonul Regal Invictus, Curtea de Argeș, octombrie 2019

Ștafeta Veteranilor, octombrie 2019

Familiile militarilor români căzuți în luptă, iunie 2018

Invictus și familiile lor în Trenul Regal, iunie 2018

Militarii Invictus la CN Spiru Haret din București, mai 2017

Militarii Invictus la CN Ion Luca Caragiale din Ploiești, martie 2017

Invictus România, Patronaj Regal, octombrie 2016