Vizită regală în Danemarca, 30 aprilie 2019

30 apr. 2019

Marți, 30 aprilie, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a întâlnit cu dl John Petersson, președintele Comitetului Paralimpic Danez. Întâlnirea a avut loc în prezența ambasadoruluI României. Discuția a fost purtată pe tema proiectelor comune ale celor două organizații naționale paralimpice, română și daneză, și în jurul modalităților specifice fiecăreia dintre țări pentru a consolida și diversifica activitatea sportivă a persoanelor cu dizabilități.

În după-amiaza zilei de marți, cuplul regal român a vizitat Colegiul Regal Danez de Apărare, instituție vizitată de Familia Regală și în anul 2002, în cursul vizitei Regelui Mihai I la Copenhaga.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu s-au întâlnit cu contraamiralul Henrik Ryberg, comandant al Colegiului Regal Danez de Apărare, și cu dl Ole Kværnø, decan al colegiului.

A fost purtat un amplu dialog referitor la structura de învățământ militar în Danemarca și schimbările recente în abordarea programului de educație pentru diversele grade din forțele armate daneze. De asemenea, Majestatea Sa și comandantul militar danez au discutat despre actualele perspective ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și felul în care evoluează realitățile legate de securitatea națională.

În încheierea vizitei în Regatul Danemarcei, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au luat parte, la Reședința României, la o recepție oferită în onoarea lor de ambasadorul României la Copenhaga, ES dl Alexandru Grădinar. Au luat parte reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai mediului de afaceri danez, ai societății civile și personalități din comunitatea românească din Danemarca.

Fotografii de Silviu Matei ©AGERPRES