Turneul de șah „Gambitul Regelui”

31 oct. 2022

Luni, 31 octombrie 2022, Principele Radu a participat la etapele finale ale turneului de șah Gambitul Regelui. Turneul a avut loc în Sala Regilor din Palatul Elisabeta și a fost organizat de Asociația Tineretului Regalist și Federația Română de Șah, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Casa Majestății Sale Custodele Coroanei.

Alteța Sa Regală a salutat participanții și organizatorii, ulterior a deschis finala turneului prin mutarea simbolică a unei piese de șah.

Principele Radu a premiat elevii care au participat azi la Gambitul Regelui: locul 1 – Sasha-Matei Crăciun; locul 2 – Matei-Andrei Coicev; locul 3 – Vladimir-Alexandru Cnejev; locul 4 – Andrei Negrean.

Turneul de șah Gambitul Regelui se află Sub Auspiciile Familiei Regale.

Numele Gambitul Regelui face referire la una dintre deschiderile vechi atestate documentar (apare în primul manual de șah din 1497) și, în asociere cu personalitatea Regelui Mihai, evocă statura sa de om de stat care, în anii dificili în care suveranitatea, independența și integritatea României erau în pericol, a luat întotdeauna deciziile cele mai bune, chiar dacă acestea implicau o doză de risc.

AGERPRES