Trenul Regal, 14 octombrie 2022

15 oct. 2022

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au făcut o călătorie cu Trenul Regal, de la Cluj Napoca la Teiuș, în ajunul aniversării Centenarului Încoronării de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand și Reginei Maria, în ziua de 15 octombrie 1922.

În cursul dimineții, pe peronul gării din Cluj-Napoca a avut loc o ceremonie militară. Au fost prezenți Muzica Militară a Diviziei IV Infanterie Gemina și militari de la Inspectoratul de Jandarmi Cluj. Au fost intonate Imnul Național și Imnul Regal, iar apoi Marșul Carol I și marșul Luarea Plevnei. Autoritățile județene au salutat prezența Majestății Sale. Familia Regală a fost întâmpinată cu pâine și sare. Au fost prezenți voluntari ai Crucii Roșii, profesori și elevi, precum și locuitori de toate vârstele. AGERPRES

La Cluj-Napoca, s-au urcat în Trenul Regal personalități din viața economică a orașului, alături de elevi olimpici din liceele municipiului.

Prima oprire a Trenului Regal a avut loc la Gara Câmpia Turzii. Familia Regală a fost întâmpinată de autoritățile locale. Au fost prezenți voluntari ai Crucii Roșii, profesori și elevi, precum și locuitori de toate vârstele. La Câmpia Turzii, au urcat în Trenul Regal un grup de elevi olimpici din orașul-gazdă.

A doua oprire a Trenului Regal a fost la Gara Aiud, unde autoritățile locale și un mare număr de locuitori ai municipiului au întâmpinat Familia Regală. Au fost prezenți voluntari ai Crucii Roșii Române și militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La Aiud, au urcat în Trenul Regal un grup de elevi olimpici din școlile și liceele orașul-gazdă.

La Teiuș, Majestatea Sa, Principele Radu și Principesa Sofia au fost întâmpinați de autoritățile locale, de reprezentanți ai Crucii Roșii și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și de locuitori ai orașului de toate vârstele. La Teiuș, au urcat în Trenul Regal un grup de elevi cu merite speciale din școlile orașului.

Primirea Majestății Sale Margareta în toate aceste gări a fost deosebit de călduroasă. Numeroși locuitori au salutat prezența Familiei Regale și sosirea, pentru prima oară, a Trenului Regal în orașul lor.

Mâine, 15 octombrie 2022, Trenul Regal își va relua călătoria, în cursul dimineții, și va ajunge în Gara de la Alba Iulia, la ora 10.30. Acesta va fi momentul de început al festivităților Centenarului Încoronării la care participă Custodele Coroanei și Principele Consort, alături de Principesa Sofia și personalități din Casa Majestății Sale.

Histoires Royales