Tradiție și ospitalitate

01 oct. 2021

La Palatul Elisabeta, invitații Majestății Sale Custodele Coroanei și ai ASR Principelui Radu au fost Grupul Alexandrion și partenerii lui din diverse domenii economice, pentru a sărbători continuitatea de 130 de ani a vinului spumant românesc Rhein Azuga.

Pivnițele Rhein Azuga au produs primul spumant românesc, după metoda champenoise, în anul 1892, în timpul domniei Regelui Carol I. De-a lungul domniei sale, Regele Carol I a fondat două entități care au rămas, de atunci încoace, etalonul calității, tradiției și excelenței în industrie, agricultură, servicii și meșteșuguri: Domeniul Coroanei și Furnizorii Regali.

Parcursul istoric al produselor Rhein Azuga a fost evocat de dl Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Grupului Alexandrion. În anul centenarului nașterii Regelui Mihai I, în preajma centenarului Marii Uniri (15 octombrie 2022) și în preajma împlinirii a 130 de la crearea vinului spumant Rhein Extra (servit la dineurile regale, inclusiv la Încoronarea de la Alba Iulia), produsele Rhein au fost lansate într-o nouă gamă de produse.

Produsele Rhein Extra au adus producătorilor lor (mai întâi Halewood România, apoi Alexandrion Group) calitatea de Furnizor Regal, încă din anul 2006.