The Duke of Edinburgh’s International Award, martie 2024

28 mart. 2024

Miercuri, 27 martie 2024, Majestatea Sa a găzduit la Palatul Elisabeta festivitatea de înmânare a însemnelor cele mai înalte ale programului The Duke of Edinburgh’s International Award. A fost prezentă la eveniment Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Șaisprezece elevi, reprezentând 4 şcoli de prestigiu din România, au finalizat programul Award, şi astfel au fost premiaţi cu cea mai înaltă distincţie acordată de organizaţie. Aceştia sunt: Alexandru Tudor-Popescu, Amira Ianyeh, Ariel Alter, Brianna Corcodel, Cosmin Chelariu, Cristian Ghervasa, Filip Tudose, Mara Bandila, Maria Dudoiu, Maria Alecsandra Volintiru, Sara Nicolae, Sara Roșca, Teodora Răducanu, Tudor Dan, Tudor Manole și Vlad Pagnejer. HISTOIRES ROYALES

Principele Philip, Duce de Edinburg, a creat The Duke of Edinburgh’s Award în anul 1956, pentru a ajuta la desăvârșirea fizică, psihică și morală a tinerilor, mai ales a celor din medii mai puțin favorizate. La aproape șase decenii de existență, fundația este un exemplu excelent de implicare socială, de contribuție la educația tinerilor în domenii complementare studiilor școlare.

Actualmente programul se derulează în 144 de țări din lume, iar numărul tinerilor care au beneficiat de programele organizației se ridică la peste 10 milioane.

Organizația funcționează în România din anul 2013, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale