„Suflet de România” la Săvârșin, aprilie 2024

30 apr. 2024

În zilele de sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie, pe Domeniul Regal Săvârșin s-a desfășurat festivalul de tradiții și meșteșuguri populare „Suflet de România”, ajuns la a doua ediție și realizat de Fundația Colecția Regală în parteneriat cu Profi România și cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai” din Timișoara. HISTOIRES ROYALES

În prima zi a târgului, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat standurile producătorilor și meșteșugarilor sosiți la târg, degustând bucate tradiționale și bucurându-se de frumoase obiecte de artizanat. Anul acesta au expus produsele lor peste cincizeci de producători locali din diverse părți ale țării. Lor li s-au alăturat meșteșugari în lemn, lut, ceramică, sticlă, bijutieri, cofetari și brutari, precum și asociații conducând diverse ateliere de creație.

În continuare, Alteța Sa Regală s-a adresat, în deschiderea târgului, celor prezenți, urându-le bun venit și felicitându-i pentru produsele lor, ca și pentru fidelitatea cu care răspund invitației de a reveni la Săvârșin.

Au luat cuvântul directorul și vicepreședintele Profi România, primarul comunei Săvârșin și reprezentanul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

În cursul zilei au evoluat pe scena festivalului formații de dansuri și cântece populare din Săvârșin, a ținut o conferință părintele Constantin Necula și au prezentat recitaluri Narcisa Suciu și Ducu Bertzi.

Târgul va continua și duminică, 28 aprilie 2024, care a fost și Duminica Floriilor. Mii de oameni și-au îndreptat pașii către poiana parcului regal, într-o atmosferă de emoție, bucurie și prietenie. Seara a fost încununată de două concerte susținute de Vasile Șeicaru și Florin Chilian. Au evoluat, de asemenea, ansambluri populare din regiune.

Cei doi organizatori ai festivalului, Profi România și Fundația Colecția Regală au fost la mare înălțime. Felicitări tuturor!

Prima zi a festivalului

A doua zi a festivalului Suflet de România la Săvârșin 2024

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale