Studenții-arhitecți, premiați la Palatul Elisabeta

22 iun. 2023

În ziua de joi, 22 iunie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta pe studenții Universității de Arhitectură și Urbanism care au participat cu proiectele lor la o competiție pentru construirea „Pavilionului Regal” din grădina Palatului Elisabeta. AGERPRES

Coordonată de rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, profesorul universitar Marian Moiceanu, și de decanul Facultății de Arhitectură de Interior, conferențiar universitar Oana Diaconescu, competiția a fost inițiată acum doi ani, în aprilie 2021. Studenți din ultimii ani de studii ai universității au creat proiecte pentru construirea, în partea de sud a grădinii palatului, a unui ansamblu multifuncțional pentru lunile calde, în care o diversitate de evenimente găzduite de Familia Regală să poată avea loc în aer liber: conferințe, recepții, concerte, mese rotunde și ceremonii. Primele proiecte au fost prezentate la Palatul Elisabeta în octombrie 2021.

Concursul s-a încheiat anul acesta, iar proiectul câștigător (decis de un juriu alcătuit din profesori de la universitate), a fost astăzi premiat de Custodele Coroanei și urmează să intre în stadiul de proiectare și construcție. Proiectul câștigător aparține studentei Daria Huțanu și este intitulat „Tabla de șah”. Pavilionul este compus din panouri culisante și șarpantă de lemn într-un cadru dreptunghiular, ce reinterpretează arhitectura tradițională românească.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale