Seara Palatului Elisabeta dedicată radio-urilor naționale din Asia și Europa, 2023

16 nov. 2023

Miercuri, 15 noiembrie 2023, Alteța Sa Regală Principele Radu, reprezentând pe Majestatea Sa Custodele Coroanei, a găzduit o seară a Palatului Elisabeta dedicată Societăților Naționale de Radiodifuziune din țări asiatice și europene.

De mai mulți ani încoace, Bucureștiul găzduiește întâlniri anuale ale liderilor radio-urilor naționale din Asia și din Europa. Radio România, gazda evenimentului, este o instituție de Stat cu o istorie puternic legată de Coroana Română și de suveranii țării. Fondată în decembrie 1926, în timpul domniei Regelui Ferdinand I, Societatea Română de Radiodifuziune a avut, de-a lungul unul secol, semnificative momente istorice și contemporane în care a a reflectat mediatic evenimente legate de Coroană și Națiune.

La Palatul Elisabeta au fost invitați aseară reprezentanți ai radiourilor naționale din Elveția, Regatul Unit, Spania, Olanda, Italia, Germania, Georgia, Polonia, Ucraina, Cehia, Turcia, Ungaria. De pe continentul asiatic au fost prezenți lideri ai radio-urilor naționale din Malayezia, Indonezia, Australia, Uzbekistan, Nepal, India și Sri Lanka. Invitații sunt la București pentru a lua parte, în zilele de 16 și 17 noiembrie 2023, la Forumul Internațional „Media and Culture Days”, organizat de Radio România și Asia-Pacific Broadcasting Union.

Alteța Sa Regală a rostit un cuvânt de bun-venit celor prezenți în deschiderea evenimentului. Au luat cuvântul și domnul Răzvan-Ioan Dincă, preşedinte director-general al Radio România, și domnul Ahmed Nadeem, secretar general al Asia-Pacific Broadcasting Union.

Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale