Revista „Gândirea Militară Românească”, 125 de ani

18 mai 2023

În ziua de 18 mai 2023, la Cercul Militar Național, Alteța Sa Regală Principele Radu a participat la festivitățile desfășurate cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la fondarea, în anul 1898, a revistei „Gândirea Militară Românească”.

În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul directorul Statului Major al Apărării, domnul general-locotenent Corneliu Postu, și ASR Principele Radu. De asemenea, au fost prezentate mesajul Ministrului Apărării Naționale de către domnul secretar de Stat Eduard Bachide, mesajul Prim-ministrului României de către domnul consilier de Stat Iulian Chifu și mesajul Șefului Statului Major al Apărării de către generalul-locotenent Corneliu Postu. Ulterior, au susținut discursuri o serie de personalități din viața militară care au fost, de-a lungul anilor, legați de activitatea revistei.

Prin Înalt Decret al Regelui Carol I, revista „România Militară” a devenit, în anul 1898, revista oficială a Marelui Stat Major. Anterior, revista “România Militară” funcționase, începând cu anul 1864, drept o publicație pe teme de știință, artă și istorie militară editată la inițiativa personală a unui grup de tineri ofițeri români.

La eveniment și-au dat concursul reprezentanți ai redacției revistei, militari ai Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” și membri ai Asociației “Tradiția Militară”.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale