Regele Constantin al II-lea al elenilor a trecut la Domnul

11 ian. 2023

Familia Regală a României a aflat cu durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regelui Constantin al II-lea al elenilor. AGERPRES

Regele Constantin a fost toată viața alături de Familia Regală a României, atât de Regina-Mamă Elena, sora tatălui său, cât și de Regele Mihai și Regina Ana. Custodele Coroanei Margareta, ca și Principesele Elena, Irina, Sofia și Maria, au cunoscut pe unchiul lor încă din fragedă copilărie. Histoires Royales

De-a lungul a mai bine de șapte decenii, cele două familii s-au întâlnit mereu în Grecia, iar mai apoi în Elveția, în Marea Britanie, precum și în diferite capitale europene, la evenimente publice sau private.

Regele Constantin a fost naș de botez al Majestății Sale Margareta și naș de cununie al Custodelui Coroanei Margareta și al Principelui Consort Radu, la Lausanne, în 1996. Regele Constantin, ca de altfel întreaga sa familie, a fost mereu prezent, cu fidelitate, la toate evenimentele importante, fie ele fericite sau triste, ale Familiei Regale a României.

Custodele Coroanei a trimis o scrisoare de condoleanțe Reginei Anne-Marie a elenilor, Principelui Moștenitor Pavlos al Greciei și Reginei Sofia a Spaniei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

©Jeff Overs BBC News via Getty