Principesa Sofia, vernisaj de artă fotografică în Polonia

06 sept. 2021

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat la vernisajul expoziției personale de fotografie “Romania’s Journey” organizat la Galeria de Artă Wałbrzyska BWA din Castelul Książ, din municipiul Wałbrzych, Polonia.

Expoziția Alteței Sale Regale prezintă o călătorie vizuală către inima României, vizitatorii având ocazia să admire portrete expresive și peisaje pitorești din țara noastră.

În cadrul evenimentului de deschidere din Sala Maximilian a Castelului, au luat cuvântul Principesa Sofia, primarul orașului Walbrzych, dr. Roman Szełemejm, directorul Castelului din Wałbrzych, doamna Anna Żabska, curatorul expoziției și președintele Fundației Princess Daisy von Pless, domnul Mateusz Mykytyszyn, directorul galeriei de artă BWA din Castelul Książ, domnul Piotr Micek, iar oficiile de gazdă au fost realizate de doamna Kamila Świerczyńska.

În continuarea evenimentului, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a prezentat participanților, în Apartamentele Daisy, expoziția de fotografie.

Fotografiile Principesei Sofia sunt o sărbătoare vizuală a peisajului, a patrimoniului cultural și a mediului rural din România. Expoziția își propune să evidențieze istoria bogată și diversă a României, prezentând multe „comori românești”, cunoscute și mai puțin cunoscute. Alteța Sa Regală a reușit să surprindă spiritualitatea și viața religioasă a românilor într-o formă autentică.

Principesa Sofia a vizitat Wałbrzych de două ori în ultimii ani. În 2018, ea a ales Castelul Książ pentru un sejur de vacanță în timpul unei călătorii europene pe urmele Regina Maria a României. Alteța Sa Regală s-a întors la Książ, la începutul lunii martie 2020, ca invitat de onoare la Gala ambasadorilor Wałbrzych.

Expoziția are loc în perioada 4-30 septembrie 2021 și este prima prezentare a fotografiilor Principesei Sofia în Polonia.

Sofia a României Fotografie