Seara Fundației Regale dedicată copiilor ucraineni

22 apr. 2023

În ziua de 21 aprilie 2023, Fundația Regală Margareta a României (FRMR) a organizat o seară dedicată copiilor ucraineni, prin generozitatea domnului Paolo Tocco, la Casa Siqua. Alteța Sa Regală Principesa Sofia, membru al Comitetului Director al FRMR, a reprezentat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei la eveniment.

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul domnul Paolo Tocco. În continuare, au fost intonate imnurile naționale ale Ucrainei, Italiei și României, urmate de dansuri ale copiilor ucraineni. Evenimentul a continuat cu discursuri rostite de dl Mugurel Mărgărit, director executiv al Fundației Regale Margareta a României, ES dl Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România, ES dl Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în Romania, domnul Pablo Zapata, Reprezentantul UNHCR în România, doamna Svitlana Salamatova, președinte al Geopolitical Alliance of Women, și domnul Simone Billi, membru al Camerei Deputaților în Italia.

Evenimentul a dorit să onoreze eforturile făcute de organizații și persoane din România pentru întrajutorarea mamelor și copiilor ucraineni, în condițiile grave ale războiului din Ucraina.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale