Principesa Maria, vizită în Republica Moldova, mai 2016

20 mai 2016

În zilele de 17-19 mai 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. Este prima vizită a Principesei Maria în Republica Moldova.

A fost a patra vizită oficială peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia și Republica Moldova, iar Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Regatul Suediei.

Marți, 17 mai, Principesa Maria a vizitat Academia de Studii Economice din Chișinău. Aici, Alteța Sa Regală l-a întâlnit pe rectorul Academiei, domnul prof. univ. dr. Grigore Belostenicic, care i-a prezentat instituția de învățământ și istoria acesteia. În cursul aceleași zile, Principesa Maria a vizitat Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, aflat sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu. Principesa Maria a fost impresionată de talentul elevilor și i-a felicitat pentru picturile desăvârșite.

Miercuri, 18 mai, Alteța Sa Regală a vizitat localitatea Ialoveni. Aici, Principesa Maria a avut o întrevedere cu primarul orașului, domnul Sergiu Armașu. La primăria orașului Ialoveni, Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la monumentul eroilor căzuți în Războiul de Independență. De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat Casa Comunitară din Ialoveni. Cu această ocazie, directorul Casei Comunitare, doamna Tatiana Vrăjmaș, a prezentat Principesei Maria situația copiilor cu dizabilități neuro-psiho-motorii din Republica Moldova și modalitățile de incluziune a acestora în sistemul educațional. În final, Alteța Sa Regală a asistat la un mic spectacol susținut de elevii grădiniței „Licurici” din Ialoveni.

În cursul aceleiași zile, Principesa Maria a vizitat Combinatul de Vinuri de la Mileștii Mici. Combinatul acoperă peste 50 de kilometri de galerii subterane transformate în depozite vinicole. În cadrul acestei vizite, Alteța Sa Regală a fost însoțită de Președintele Raionului Ialoveni, domnul Anatolie Dimitriu și de primarul orașului Ialoveni, domnul Sergiu Armașu.

Joi, 19 mai, Principesa Maria a vizitat Mânăstirea Curchi și Schitul Adormirii Maicii Domnului din satul Butuceni.