Principesa Maria, vizită în Marea Britanie

14 mart. 2023

În zilele de 3-6 martie 2023, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită în Marea Britanie, la invitația Fundației Copii în Dificultate (Children in Distress).

În ziua de 3 martie, Alteța Sa Regală a vizitat filiala din Shildon a fundației și s-a întâlnit cu primarul orașului, doamna Hannah Hanratty.

În zilele de 4 și 5 martie, au urmat alte două vizite în orașe din Marea Britanie. Prima vizită a avut loc în localitatea Kirkbymoorside, unde Principesa Maria, împreună cu Primarul Jill Wells, a discutat cu voluntarii fundației. Cea de-a doua, desfășurată într-o formulă similară în Guisborough, a alăturat prezenței regale și pe cea a managerului filialei locale, Tracy England, dar și pe cea a Primarului Stuart Smith.

În ziua de 6 martie, Alteța Sa Regală s-a alăturat, împreună cu Rev. Paul Peverell, Roy Wheeler și Tracy England, unui grup de vechi voluntari și susținători ai proiectului Children in Distress, precum și unui grup de voluntari ai Shoebox Project.

Finalul vizitei regale s-a încheiat printr-o recepție găzduită la Londra de către Excelența Sa doamna Laura Popescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Marea Britanie.

Fundația Children in Distress a fost înființată pentru a îngriji copiii orfani cu HIV/SIDA.

În prezent, organizația de caritate gestionează centre pentru copii bolnavi, majoritatea fiind abandonați.

Children in Distress desfășoară și un program afterschool și de weekend pentru copiii aflați în situații de risc din Curtea de Argeș. Fundația oferă burse elevilor de gimnaziu din județul Argeș care dau dovadă de excelență academică și ale căror familii nu au fonduri pentru articole precum laptopuri, rechizite și îmbrăcăminte.

Din 1990, Children in Distress a îngrijit peste 300 de copii în centrele sale și aproximativ 20 000 de copii și adulți tineri prin diferitele sale programe.

Fundația Children in Distress România a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria în anul 2021.

Fotografii realizate de Daniel Furculesteanu