Vizita la Vatican, aprilie 2003

24 apr. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa – 24 aprilie 2003
Principesa Margareta si Principele Radu in Audienta generala la Papa Ioan Paul al II-lea

Miercuri 23 aprilie, insotit de ASR Principesa Margareta, AS Principele Radu a participat la Audienta generala oferita de Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea, in piata San Pietro. Audienta a fost urmata de o ceremonie restransa – Baccia Mano – care a debutat cu intalnirea dintre cuplul princiar si Suveranul Pontif.

Aflat in vizita de lucru la Roma si Vatican, in perioda 21-24 aprilie 2003, Reprezentantul Special al Guvernului s-a intalnit cu reprezentanti ai vietii politice italiene. Presedintele Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor Italiene, domnul Gustavo Selva, precum si prim-consilierul Ministrului Bunurilor Culturale, Fabio Claudio de Nardis, au fost gazde ale Principelui Radu. In cele doua intalniri, Principale Radu a subliniat importanta Italiei in dezvoltarea economica si culturala a Romaniei, precum si cooperarea privilegiata cu Italia in domeniile militare si educationale. A fost de asemenea discutata pe larg integrarea europeana a Romaniei si sprijinul pe care Italia il poate acorda, mai ales in perioda iulie-decembrie 2003, cand va prelua presedintia Uniunii Europene.

Nu au fost neglijate nici contactele economice, in acest sens fiind relevanta intalnirea cu vicepresedintele companiei Confindustria, domnul Giancarlo Cerutti.

In ceea ce priveste contactele educationale si culturale, AS Principele Radu s-a intalnit cu cei doi prorectori ai Universitatii din Roma La Sapienza, una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Italia (140.000 de studenti) si a sustinut o conferinta la Accademia di Romania.

O alta institutie de invatamant superior vizitata a fost Centrul de Inalte Studii Militare, unde Reprezentantul Special a avut parte de o primire deosebita din partea presedintelui centrului si a sase generali ai armatei italiane.
In cursul zilei de joi, AS Principele Radu a avut o intalnire la Ordinul Suveran de Malta, unde a fost primit de domnul Alessandro Quadroni, secretarul general pentru afaceri externe al Ordinului.