Proiectele de diplomă, la Universitatea de Arhitectură

05 iul. 2023

Miercuri, 5 iulie 2023, Alteța Sa Regală Principele Radu a participat la deschiderea sesiunii anuale de prezentare proiectelor de diplomă ale studenților absolvenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Anul acesta a avut loc a 22-a ediție consecutivă a acestei reuniuni internaționale.

În prezența unor invitați din țări europene, precum și a profesorilor de arhitectură din România, a fost deschisă sesiunea internațională a anului 2023, de către rectorul universității, profesorul doctor Marian Moiceanu. A transmis un cuvânt de bun găsit Principele Radu. A urmat o prezentare a comisiilor de diplome și a proiectelor concepute de studenți.

Alteța Sa Regală a vizitat câteva dintre cele douăsprezece ateliere și comisii în care vor fi evaluate lucrările de absolvență, în următoarele zile, iar apoi a vizitat muzeul și biblioteca universității, care a sărbătorit anul trecut 130 de ani de existență.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu a fost fondată în vremea Regelui Carol I, în anul 1892 și a fost distinsă cu Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2014, de către Regele Mihai I.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale