Principele Radu la Jocurile Invictus de la Düsseldorf

12 sept. 2023

În zilele de 11-13 septembrie 2023, Alteța Sa Regală Principele Radu face o vizită în Republica Federală Germania. La Düsseldorf, Principele Consort (sub al cărui Înalt Patronaj se află Asociația Voluntarilor Invictus România) susține echipa militarilor români la Jocurile Invictus din acest an.

Este a 17-a vizită regală română din ultimele două decenii în Republica Federală Germania. Regele Mihai și Regina Ana, Margareta Custodele Coroanei și Principele Consort, Principesa Sofia și Principesa Maria au vizitat Germania în anii 2003, 2006, 2008, 2010, 2011, 2013, 2014, 2016, 2018, 2021 și 2023).

Este a noua vizită externă din anul 2023 a Familiei Regale, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile Regelui Constantin al II-lea de la Atena (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie), după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie), vizita Principelui Radu în Germania (aprilie), vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Londra (mai), vizita Custodelui Coroanei la München (mai), vizita oficială a Majestății Sale și a Principelui Consort în Regatul Hașemit al Iordaniei (mai-iunie) și vizita Principelui Consort în Republica Polonă (iulie).

Jocurile Invictus de la Dűsseldorf au început sâmbătă, 9 septembrie 2023. Echipa României, formată din 20 de veterani răniți în teatrele de operații, concurează alături de colegi ai lor din alte 21 țări: Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Republica Korea, Ucraina, Anglia, Statele Unite ale Americii și nou intratele națiuni competitoare Israel, Columbia și Nigeria.

La Düsseldorf, celor 20 de veterani care formează echipa Invictus România li se alătură 9 veterani din lotul de rezervă, 12 veterani din lotul lărgit și 14 veterani membri de onoare ai Lotului.

Militarii români sunt însoțiți de familiile lor și de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale.

Principele Radu a însoțit pe militarii Invictus România și la Jocurile de la Haga, de anul trecut.

Alteța Sa Regală va asista la competițiile din zilele de marți și miercuri, 12 și 13 septembrie, și va lua parte la ceremoniile de premiere. Vom reveni cu amănunte pe parcursul zilelor viitoare.