Principele Radu la Deva, Arad, Lugoj si Timisoara (26-28 martie)

29 mart. 2003

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa29 martie 2003
Principele Radu la Deva, Arad, Lugoj si Timisoara (26-28 martie 2003)

Reprezentantul Special s-a intalnit la Prefectura judetului Huendoara cu Consiliul Regional al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Deva. Au luat parte reprezentanti ai Prefecturii si Consiliului. S-a discutat posibilitatea colaborarii dintre diverse institutii locale pentru organizarea in judet a unor manifestari cu caracter economic, cu invitati din Europa, pentru atragerea de investitii straine si oferirea unor noi locuri de munca.

Principele Radu a primit titlul onorific de Senator Academic al Universitatii Aurel Vlaicu din Arad. Evenimentul s-a desfasurat in Aula Magna a Facultatii de Teologie, in prezenta unui numeros public format din studenti, profesori, personalitati locale si jurnalisti.

La Lugoj, A.S. Principele Radu a vizitat intreprinderea Mondial, care face parte din Villeroy & Boch Group, precum si Primaria Municipiului, unde s-a intalnit cu primarul Marius Martinescu. In prezenta reprezentantilor Primariei si ai presei locale. A fost discutata perspectiva europeana a orasului in plan economic, cultural si educational.

 

Reprezentantul Special s-a intalnit la Timisoara cu conducerea Universitatii Politehnice. In continuare, Principele Radu a vizitat Spitalul de pediatrie si a avut o discutie de o ora cu medici si reprezentanti ai unor organizatii implicate in procesul de ameliorare a sistemului sanitar din tara noastra.

 

In cele patru localitati, A.S. Principele Radu a luat parte la lansarea volumului de povesti pentru copii Kildine, scris in 1918 de catre Regina Maria a Romaniei, publicat de editura Corint la 85 de ani de la aparitia, la Paris, a editiei in limba franceza.