Vizita in Azerbaidjan, 2005

22 mai 2005

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

AS Principele Radu, Reprezentantul Special al Guvernului Romaniei, a participat sambata 21 mai la Baku, in Republica Azerbaidjan, la conferinta internationala Stabilitate si Securitate in Caucazul de Sud, organizata de Centrul de Studii NATO din Bucuresti, de organizatia Leader Women din Azerbaijan si cu sprijinul Diviziei de Diplomatie Publica de la Sediul NATO din Bruxelles.

Conferinta a reunit participanti si vorbitori din Rusia, Ucraina, Macedonia, Georgia, Romania, Turcia, Grecia si Letonia. In cadrul panelurilor de discutie au fost abordate subiecte precum Importanta strategica a Caucazului de Sud, Securitatea Caucazului de Sud: Provocari si oportunitati, Vedere din exterior: Rivalitati si parteneriate si Reforma sectorului de securitate in Caucazul de Sud.

Principele Radu a fost invitat sa prezinte, in incheierea conferintei, prelegerea cu tema Caucazul de Sud, identitate si schimbare.

La conferinta au fost prezenti, in calitate de organizatori, dna Malahat Hasanova, vicepresedinta Parlamentului Republicii Azerbaidjan si profesorul Vasile Secares, presedintele Centrului de Studii NATO din Bucuresti. Printre personalitatile prezente s-au numarat Araz Azimov, ministrul adjunct al Afacerilor Externe si responsabil cu relatiile NATO-Azerbaijan, George Katsirdakis, seful departamentului de Cooperare a Apararii in Diviziunea NATO a Politicii si Planificarii si dr Dmitri Trenin, directorul Centrului Carnegie din Moscova.