Președintele Republicii Cehe la Palatul Elisabeta, 2014

21 mai 2014

Excelența Sa domnul Miloš Zeman, Președintele Republicii Cehe, aflat în vizită oficială în România, s-a întâlnit cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta miercuri, 21 mai 2014. Înaltul oaspete ceh s-a întreținut cu gazdele în Salonul Alb, după care a mers, însoțit de Altețele Lor Regale, în Sala Regilor. Acolo, Președintele, Principesa Moștenitoare și Principele au făcut un schimb de cadouri.

Șeful Statului Ceh a remis Familiei Regale un număr de documente privitoare la vizitele de Stat în Cehoslovacia ale Regelui Carol al II-lea și Principelui Moștenitor Mihai, în anii 1936 și 1938. La rândul lor, Altețele Lor Regale au oferit Președintelui Cehiei o cutie și o ramă dublă, manufacturate în piele de Dan Coma, în culorile steagului ceh și având gravată stema Republicii Cehe. Președintele a primit, de asemenea, o amforă de porțelan cu cifrul Regelui Mihai I, realizată de Apulum Alba Iulia, cu ocazia aniversării de 92 de ani a Majestății Sale.

În Sala Regilor, Președintele Cehiei și Altețele Lor Regale au fost acompaniați de un număr de personalități din societatea civilă românească și cehă, din mediul diplomatic și militar.

În finalul vizitei la Familia Regală, Președintele Cehiei a sădit un pom în Memorialul Copacilor din grădina Palatului Elisabeta, pom care va purta de aici înainte numele Excelenței Sale.

 {gallery(323)}