Prelegeri la Palatul Elisabeta susținute ofițerilor cursanți ai Universității Naționale de Apărare Carol I

24 feb. 2021

Începând din anul 2003, Alteța Sa Regală Principele Radu a susținut anual prelegeri și cursuri pe teme militare la Universitatea Națională de Apărare și la Colegiul Național de Apărare. 

Alteța Sa Regală a fost invitat să conferențieze la unități și mari unități militare din țară, precum și la Universitatea Națională de Apărare din Washington DC, SUA, Academia Navală din Monterey (Naval Postgraduate School), SUA, Colegiul Național de Apărare din New Delhi, India, la Universitățile Barkeley și Stanford din California, SUA, Universitatea Națională de Apărare din Thailanda, Academia Militară din Cairo sau la Casa Internațională a Studenților din Londra.

În prezent, prin colaborarea cu Universitatea Națională de Apărare Carol I, ofițeri din cadrul cursului postuniversitar numit “Conducere Strategică”, unul dintre cursurile cele mai avansate ale instituției de învățământ superior militar, ofițerii sunt prezenți de două ori în cadrul programului cursului universitar, la Palatul Elisabeta pentru a participa la prelegerile susținute de Alteța Sa Regală. Cursanții pot înțelege rolul de diplomație bilaterală și multilaterală a Familiei Regale a României, rolul Casei Regale în integrarea țării în NATO și UE, dar și în consolidarea identității naționale. Ofițerii superiori aflați la Cursul de Conducere Strategică sunt însoțiți de profesorii conducători ai cursului.