Parada militară de Ziua Suveranului, 2022

02 iun. 2022

În zilele de 1-3 iunie 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au făcut o vizită la Londra. A fost a treia vizită externă a Familiei Regale din anul 2022, după vizita din Marea Britanie a Majestății Sale și a Principelui Radu (martie) și vizita Principelui Radu în Țările de Jos (aprilie).

În dimineața de 2 iunie 2022, la Londra, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au asistat la Trooping the Colour, ceremonia militară care a deschis sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Trooping the Colour este parada militară anuală desfășurată de Ziua Suveranului, iar anul acesta ea a onorat cei 70 de ani de domnie ai Majestății Sale Britanice. La ceremonie au luat parte 1200 de ofițeri și soldați, 400 de instrumentiști militari, 240 de cai și 70 de avioane.

Ceremonia s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o survolare a Palatului Buckigham executată de Forțele Aeriene Regale în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, comandantul suprem al Forțelor Armate Britanice.

Histoires Royales